PressebilderKnut er død

Det er i disse dager 150 års jubileum for Hamsuns fødsel, og Teater NOR påtar seg herved ansvaret for å sette en standard for den videre nasjonale feiringen.

Det bys på en dokumentarisk reise til Knut Hamsuns elskede Hamarøy - gjennom storslagen nordnorsk natur, via knallhard litteraturvitenskapelig påståelighet til prosjektdeltakernes intime betroelser.

Fra et utgangspunkt der vi hadde klare ambisjoner om å henge denne sjarlatanen av en dikter opp til tørk, har vi motstrebende måttet innse at dette utelukkende ville sette oss selv i et dårlig lys. For er det noe Hamsun virkelig har, er det evnen til å belyse. Fjøslykten Hamsun belyser ubetydelige plasser, ubetydelige akademikere og ubetydelige kunstprosjekter.

Live fra Amsterdams brune kafeer har vi med oss performance-artisten Petter Goldstine som utreder Hamsun-interessen i sitt nærmiljø. Fra New York forteller teaterregissøren Jonathan Oppenheim om Hamsuns innflytelse på den moderne jødiske litteraturen.

Vi inviterer til en verdig feiring i nasjonens ånd, hvor det bades, spises vafler, drikkes champagne og jubles - både for Knut Hamsun og for oss som feirer.