PressebilderReksten og Rosenvinge

I Reksten og Rosenvinge møter vi to musikere som utenfra må betegnes som ganske mislykkede. De har absolutt hatt sin storhetstid og spilt på de kjente arenaer og feterte salonger i hele verden. Men nå har tiden gått i fra dem, og ingen vil lenger høre dem spille. Derfor har de begitt seg ut på landeveien for å lete etter og finne sitt nye publikum. De spiller på gata og i bakgårder, men har foreløpig ikke mottatt annet enn støvler som honorar eller takk. Forestillingen er full av akrobatikk, gags, sjonglering og fantastiske hendelser. All musikken spilles live på fiolin, mandolin, gitar, kontrabass, munnspill, trommer og et stort gammelt trampeorgel som de sleper på. Til sammen danner de et unikt orkester man aldri har sett maken til.

Reksten og Rosenvinge svinger fra det ubehjelpelige til det geniale, både musikalsk, filosofisk og poetisk, men når det virkelig gjelder går det med største selvfølgelighet riktig galt hver gang.

Det hele ser håpløst ut, men de gir aldri opp, selv om alt er nattsvart. De har klippetro på seg selv og følger sin egen vei, sin egen visjon. På denne måten blir de, gjennom aldri å gi seg, et forbilde for oss alle, gammel som ung.

Skuespillerne er Andreas Rosenvinge Eilertsen og Øysten Reksten Sanne. Eilertsen er utdannet ved teaterhøgskolen i St.Petersburd, Russland, og er en av grunnleggerne av Teater NOR. Han er spesielt kjent for sitt hysteriske en-manns show "En Ensom Sneip", som er spilt over 100 ganger i hele Norge og resten av Norden. Med sine to meter og utrolige kroppsbeherskelse er komikken hans varemerke nr. 1. I Reksten og Rosenvinge får han fritt spillerom. Sanne er utdannet i India, og har deltatt i Teater NORs storsatsning Livets Mørke Sider. Han gjør her sin første forestilling som fast skuespiller i teaterert. Sanne er en liten kvikkas som virkelig kommer til sin rett i denne sammenhengen!

Reksten og Rosenvinge er familieteater på sitt morsomste og mest elleville, forestillingen er meget fleksibel og kan spilles på vanlige scener, gymsaler, store rom eller på gata, torget eller i parken. Den passer like godt ute som inne. Forestillingen passer like bra for barn, ungdom og voksne, men er ikke beregnet på de aller minste.


Litt fra pressen

"Hysterisk Morsomt."
Lofot Tidende etter Premieren 19. Juni 1999

"Med sin gudebenådet kroppsbeherskelse og mimikk som varemerke, makter Andreas Eilertsen garantert å åpne de mest lukkede latterdører land og strand rundt."

"Med et par som Øysten Reksten Sanne og Andreas Rosenvinge Eilertsen forstår vi at regissør og tekstforfatter Thorbjørn Gabrielsen lar seg inspirere av klassisk stumfilmkomikk - á la Laurel og Hardy og musikalsk gjøgleri á la brødrene Marx."
Lofotposten etter premieren 19. Juni 1999

De tok de unge, de voksne og de midt i mellom med storm? Å nevne ett eneste høydepunkt blir faktisk urettferdig vanskelig? Om Teater NOR har funnet noe helt spesielt i dette eksepsjonelle gjøglerparet? Utvilsomt. Kan forestillingen kalles en suksess? Uten problem, i hvert fall når den er så skreddersydd for både barn og voksne. Det eneste negative som kan sier er at vi er støle i magen i morgen. Men så lever vi antageligvis lengre etter at lattersalvene har lagt seg."
Helgeland Arbeiderblad 6. August 1999


Projektdeltakere:
Tekst og regi: Thorbjørn Gabrielsen
Musikk: Andreas Eilertsen
Produsent: Geir-Ove Andersen
Kostymer: Sissel Helgesen
Skuespillere: Andreas Rosenvinge Eilertsen og Øysten Reksten Sanne